tiistai 30. kesäkuuta 2009

Mukavan päivän mukava ilta

Huh huh mikä päivä: hellettä piisaa joten myös vedenjakoa on tauotta. Hevoset ovat kuumuuden uuvuttamia joten liikutuksen tulee tapahtua joko aamulla varhain tai illalla myöhään.

Rölli pinnisti tänään Teivossa ja sai kuin saikin ohjastajavirtuoosi Helenan kanssa juostua hyväksytyn koelähdön. Olemme tästä siis erittäin iloisia ja jäämme odottamaan seuraavia suorituksia.

Sara Lee odotti raveista palaajia pikkuisen orivarsan kanssa. Pikkumiestä tullaan kutsumaan Elmoksi ja virallinen nimiehdotus on Ethain Stone.

Pyri is back

Pysteriläinen palasi poikansa Einomiehen kanssa kotiin varhain aamulla. Matka sujui hyvin ja takaisin tullessa mukana oli myös tuleva turolainen (alkio) joten peukut pystyyn että 2010 ollaan taas iloisia varsanomistajia.
Kiitos vielä kerran Keskisen oriasemalle erittäin hyvästä palvelusta!

Tänään jännitetään mahat sekaisin Röllin (Ravelon Meno) koelähtöä Teivossa! Viimeksi Kokemäellä hyväksytty juoksu oli NIIN lähellä :)

sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Sandralle varsa




Sandra (sense to win) varsoi aamulla todella upean orivarsan, isänä JETSET D. Ohessa muutama Laura Vatasen ottama kuva tulokkaasta. Sandra palaa kotiin varsan vieroituksen jälkeen ja keskittyy taas kilpailuihin. Käykää tutustumassa Talli Laukat siittolan kotisivuihin ja syntyneisiin varsoihin.


torstai 25. kesäkuuta 2009

Kohinoorille tammavarsa

Taas jälleen yksi kovin odotettu varsa syntyi 24.6. Äiti ja pikkuprinsessa voivat hyvin ja tämä tulokas saa nimekseen Eveline Stone ja kutsumanimi on Elli.

torstai 11. kesäkuuta 2009

Melkoista sutinaa koko ajan

Hevosautomme suuntasi menneenä lauantaina nokkansa kohti Keravan aluekenttäkisoja matkassaan varsinainen rytmiryhmä: Bello Nemo (5v jolla kenttäkokemusta 0), Veera (jolla mielialan vaihtelut ja hetkittäin pintaan pukkaavat menneisyydessä opitut huonot tavat), Vito ja Kati + Anni. Kouluradalla meidän mittakaavassa huikeimman radan suoritti Nemo joka koulun ja puhtaiden rataesteiden jälkeen lähti maastoon jaetulta viidenneltä sijalta. Alku näytti maaston osalta melko lupaavalta mutta vesieste osoittautui vielä ylivoimaiseksi joten leikki jäi pari estettä vaille vajaaksi. Käy tsekkaamassa Nemon kuvat osoitteesta
http://www.jxfoto.fi/hevoset/pic.php?id=14522

Veeran ja Viton koulut menivät räpiköiden ja rataesteet kohtuullisesti. Maastossa nämä kaksi eivät huikeita olleet joten tulevana torstaina juhannuksen kunniaksi suuntaamme maastoradalla harjoittelemaan. Kati ja Anni suorittivat koulun ja esteet hyvin mutta kenttäradalla meno päättyi harmittavasti ennen maalia. Lauantaista sisuuntuneena treenaaminen jatkuu entistä kovempana joten Uusikaarlepyy HERE WE COME!

Laudia varsoi pikkuprinsessan Kjällin perheen luona. Neiti saa nimekseen Emily Stone ja todennäköisesti kutsumanimeksi tulee Ella. Ellan uudet omistajat ovat Emmi ja Juho joten onnea taas kerran uuden ponin omistajille!

Varsoja odotetaan vielä Helinälle, Kohinoorille, Saralle ja Reaganille!
Kicki Rose on siemennetty oriilla Larino, Brianna Stone Singaporella ja Firenze Prix Artistilla.
Pyri ja Einomies lähtivät Ylivieskaan tavoitteena turolainen vuosimallia 2010. Pidetään siis peukut pystyssä jotta tärpäisi ja saisimme hakea hevoset kotiin.

2009 varsat etsivät uusia rakastavia koteja! Listan myytävistä näet etusivulta

torstai 4. kesäkuuta 2009

Sadetta ja suuri yllätys

Sateen ropistessa mukavasti syntyi Latanjan odotettu varsa (4.6). Pienenpieni tyttönen saa nimekseen Enya Stone. Latanjan kohdalla on suuri ihme että tamma on ylipäätään hengissä kaiken kokemansa jälkeen, tämä uusi tulokas on siis enemmän kuin toivottu varsa.

Kaunis prinsessamme Vesta v.d Bunswaard menehtyi varsomiseen eikä myöskään varsaa pystytty pelastamaan. Menetys ja suru on valtava koska odotimme tältä tammalta paljon niin jalostuksessa kuin näyttelyissäkin.
Tällä kaudella shetlanninponitammoja ei näillä näkymin astuteta, mutta mieli saattaa vielä muuttua ;)

Juusto lähti Tiinan kanssa kesälaitumille lomailemaan. Hyvää kesää kummallekin! Anni ja Kati muuttivat kesää viettämään Kivitallille!


Artistin kausi on alkanut hyvin ja syntyneet varsat ovat olleet todella jänteviä ja mikä parasta hyvin liikuvia. Herran astutuskirjassa on vielä tilaa joten tervetuloa tutustumaan herraan sekä pikkuriiviöihin Esmeraldaan ja Ewaniin.
Onnittelut Marttilaan ja Tuulin omistajalle hienoista orivarsoista! Käykää tutustumassa mahtaviin nf poneihin Marttilan ponien sivuilla!