perjantai 30. lokakuuta 2009

Hienot Artistin varsat

Marttilan Robertan ihastuttava orivarsa Marttilan Bellman (i. Lunnalyckans Artist) on myyty Hollantiin. Onnittelut Ritvalle menestyksellä jatkuvasta jalostustyöstä!

Kivitallilla ihastellaan Ewan ja Esmeralda Stonen liikkeitä ja hyvää luonnetta. Ewan jatkaa pihatossamme vieroituksen jälkeen, uutena omistajana perhe Laiho. Onnittelut!
Esmeralda on myynnissä tavoitteelliseen kotiin jossa tähtäimenä laatuponikilpailu, poni breeders ja näyttelyt! Esittelemme varsat mielellämme ostajaehdokkaille.


Varsoja odotettavissa seuraavista yhdistelmistä: Artist-varsoja tammoille Firenze Prix, Lady Fallon ja Brianna Stone. Pyrimus kantaa Turosta ja "Kisu" Singaporesta.

Tallin uudet tulokkaat ja Iisa Justiinan tulevaisuuden kilpaponit odottavat kuljetusta Ruotsista uuteen kotiinsa. Ciel Blue Skies s. 2000, säkä 133cm, i. Downland Arcady, ei. Downland Chevalier. diplomtamma 2003 109788=42 pist. Tiineenä oriista Paddock Camargue. Jättänyt useita mukavan näköisiä jälkeläsiä esim Kulltorps Ibiza

Rhydspence Serena s. 2007 , säkä 128cm, Walesin Supreme Champion

sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Cecilia on taitava kärryponi

Lammin Cecilia on nyt virallisesti aloittanut kärryponin haasteellisen ja raskaan uran. Neiti ohjasajettiin 3 krt ja tänään kaikkien omaisten läsnäollessa myös laitettiin kärryt perään ja ajeltiin ympäri hiittirataa. Voi vain olla ylpeä ensimmäisen omakasvatin käytöksestä, niin hienosti tamma käyttäytyi! Cecilia ja Tarmo (Tementaari) jatkavat siis vakain askelin päämääränään opetus ja koelähtö ensi vuonna. Ja jotta ei kennellekkään jäisi epäselväksi niin yksin en olisi tähänkään pystynyt vaan hommassa maestrona toimi Hevoskuiskaaja-Helena.

Omasta taitamattomuudesta johtuen kotisivujen päivitys on vielä vaiheessa jotta kasvatit, tallilaiset ja myytävät saadaan ajantasalle.
Ihana Fasu on palannut kotiin ja toimiin ponityttöjen opetusmestarina. Peukkut pystyyn että tamma on tiine :)
Rölli aloittelee lupaavasti ratsun uraa. Jos siis kaipaat huumorintajuista nuorta miestä tulevaisuuden SH-luokkiin niin tässä varteenotettava vaihtoehto.

Muutoin meillä täällä Lammijärventiellä menee suhteellisen hyvin ja toivomme että emme huku kuraan. Iloista ja sateetonta syksyä siis kaikille!

tiistai 13. lokakuuta 2009

Loistokasta lokakuuta

Laumamme on taas lisääntynyt yhdellä söpöllä kimonoponiinilla. Hurjastelimme nimittäin Iisa Justiinan kanssa menneenä lauantaina Pietarsaareen noutamaan maailman parasta WINNI-ponia. Klockas Eowyn on erittäin söpö ja kiltti welsh mountain ja mikä parasta, Iisan iki oma. Onko kukaan teistä ajellut melkein 600km mukanaa melko taitava poniratsastaja (melkein 4v) jota jännittää koko matkan niin paljon ettei pysty edes karkkia syömään. Tuskimpa on mutta voin kertoa että Iisan justiina on parasta mahdollista matkaseuraa. Jotta olisimme ensi kauden tallikisoissa oikein iskussa ja etenkin tyylikkäitä alamme kerätä Winskulle vaaleanpunainaisia varusteita kuten satulan, huovan, suojat, pintelit ja loimen (kaikki edellä mainitut jo tilattu :) ) sekä suitset vaaleanpunaisilla TIMANTEILLA. Uskon että tästä ponista tulee myös muiden ponityttöjen ehdoton suosikki koska on se vaan niin kiltti ja ihana <3

Myös Fasu-pala palaa piakkoin kotiin ja on toivottavasti tiine.

Työharjoittelun on aloittanut Riina joka on toisen vuoden opiskelijä Salpaukselta, toivomme että Riina viihtyy ja saa runsaasti kokemusta nuorten hevosten käsittelystä.

tiistai 6. lokakuuta 2009

Tunnistukset tehty

Tunnistaja kävi tutkailemassa kauden varsat ja samalla herrasväki sai myös mikrosirut. Pikkuiset karvapallot käyttäytyivät melko mallikkaasti koko session ajan ja samalla kertaa hoidettiin taas jälleen madotukset kuntoon. Uskomattoman talvikarvan oli porukka jo kasvattanut joten siinä oli klipperi ihmeissään kun aikaan yritettiin saada sirun mentävää paikkaa.

Ystävämme Paavo Huttunen (Hillside Ballrog) kokee tänään kovia, edessä on ruunaus koska pikkumiehestä on orilaitumelta tulon jälkeen kaivautunut esiin melkoinen oriponinen. Luvassa on siis muutama viikko kevyempää haavoja parannellessa jonka jälkeen alkaa ratsastus uudelleen.

torstai 1. lokakuuta 2009

Mestareita, laatuponeja ja talven odotusta

Syksyn ensimmäiset vesisateet on saatu joten pian taas tarvotaan kurassa. Ei haittaa kura kun on mestari, Anniina ja Maja saivat estemestaruuksissa pronssia ja Laatuponikilpailussa Joanna ja Ann-Niina nappasivat BIS II tittelin.

Kotisivujen osalta päivitys etenee hitaasti mutta eiköhän ne sieltä saada kun sivujen ulkoasusta vastaava Anu tervehtyy. Ht-netissä on ilmeisesti jokin aika sitten kyselty listaa tallin hepoista joita ei siis ole saatu kotisivuille kun en tumpelona niitä sinne osaa ekaa kertaa yksin laittaa. Tästä ne kuitenkin löydät:

Asiakkaiden hevoset World Kemm, Ruutu-Ruusa, Gold Hawk of houston, Ragela, Garmen vii, Jedidjan Joanna, Murnela, Lunnalyckans Artis, Bodwenarth Coral Drift, Maja V, V.K. Nina, Ceuz, TM Adriane, Wild Sortie Boy ja Damian

Annin ja Kaisan omat hevoset ja ponit Sense to win, Nauriskydön Peda, Ravelon Meno, Kultasiipi, Wild Life, Vitrazas, Landinia, Butterfly Kiss, Lady Fallon, Zinnia, Bello Nemo, Kicki-rose, Helinä hallakko, Firenze Prix, Tementaari, Hillside Ballrog, Lammin Cecilia, Lammin Daniela, Lammin Dooris, Brianna Stone, Pyrimus, Lammin Eino, Ewan Stone, Esmeralda Stone, Diva Stone, Davina Stone, Darin Stone, Danny Stone, Doughall Stone, Elvin Stone, Blaithin Stone, Eveline Stone, Darcy Stone, Devlin Stone, Caitlin Stone, Callista Stone, Calhoun Stone, Emily Stone, Ethain Stone, Delia Stone, Teen Star Lassi, Brick v. Bunswaard, Elsa v.d. Horst, Kohinoor v. Bunswaard, Sara lee v. Bunswaard, Latanja v.d. Maashoeve, Regan v. Bunswaard, O-ne v.d. Heuvelshof, Laudia v.d. Lindervelde ja Ciara Stone. Oheisesta saattaa vielä joku puuttua ;)