torstai 31. toukokuuta 2012

Terveisiä Annilta ja Tyyneltä Puolasta

Matka kisapaikalle sujui tiimiltä hienosti. Tänään sitten aloitettiin kouluratsastuksella josta hieno sijoitus 3/40
Ohessa tuloslistat http://janssen.sportcg.net/2012/strzegom06/leaderboard11.html

Huomenna tytöt huilailee ja seuraavat kun ***-koulukokeet alkavat. Lauantaina on luvassa maasto-osuus ja sunnuntaina rataesteet.

Pidetään siis peukkuja yllä!

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Jännityksen täyteinen viikonloppu takana

Anni + hoitajat (isä ja äiti Kiviniitty) pakkasivat perjantaina Vapun, Viirun, Zinnian ja Pietarin autoon ja suuntasivat kohti Purolan kenttäkilpailuja.

Lauantaina starttasi Zinnia koulu ja estekokeen olleen tuloksissa 3 sijalla ennen maastokoetta. Ratsukon ensimmäinen ** rata sujui maaston osalta  hyvin lukuunottamatta yhtä kieltoa. Tuloksena kuitenkin edelleen 3 sija varsin kovassa seurassa. Tästä on siis hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja jotka käydään viikon päästä Puolassa  http://www.worldcupstrzegom.pl/. Anni siis ehtii huilata puoli päivää kotona ja sitten maanantaina iltalaivalla Saksan kautta Puolaan. Kuulumisia siis tulossa


Pietarin matka kisapaikalle sujui hyvin mutta jostain syystä herra käyttäytyi nyt kisapaikalla kuin kiljuhanhi joten kouluratsastuksen jälkeen ei paljon riemuittu. Rataesteillä sama meteli jatkui ja tuloksena 4vp. Maasto sujui mallikkaasti joten nyt suunnitellaan jatkossa kisaviikon ohjelma rankemmaksi ettei turhaan venkoiluun jää voimia.

Viiru on yllättänyt meidät kaikki olemalla positiivinen ja reipas kisahevonen. Koulukoe sujui hyvin ja esteillä yksi harmittava pudotus josta 4vp. Maastostakin tulkiin maaliin vaikka ensimmäinen vesi ja alashyppy tuottivat kuskille hieman harmaita hiuksia. Viiru on noviisi maastoratojen suhteen joten tähän haetaan varmuutta seuraavaa kisaa ajatellen.


Viikonlopun toisesta ylläristä vastasi Vappu 5v jo teki hyvän koulun, rataesteet ja huikean maaston ollen lopputuloksissa 4. Ensimmäinen ruusuke kenttäkisoista joten hyvillä mielen Vappu saa huilata viikon


Ypäjän kisoissa Tiina ja Emppu suorittivat asiallisen kouluosuuden ja virheettömät rataesteet jonka jälkeen ratsukko oli sijalla 21/50. Maastokoe meni nappiin ja pari sai ensimmäisen rusetin kenttäkisoista sijoituksella 7.


Sillä välin kun Tiina ja Anni urakoivat kisoissa otti Paula vastaan kotona Dahlåkras Tiaran herttaisen tammavarsan. Pikkuinen on ruunikko isolla valkoisella tähdellä. Tänään ulkoiltiin ekaa kertaa ja vauhtia riitti jo melkoisiin spurtteihin. H:lla alkava tytön nimi siis hakusessa


Tänään myös Landinia sai kyydin Hauholle Ks-tallille jossa tapasimme myös tulevan isäehdokkaan Satisfaction II:n. Mieletön herrasmieshän ori on joten innolla odotetaan josko saataisiin varsa ensi vuodeksi. Tallilla vaikuttavat Fernet ja Parks Talent jäivät myös mieleen todella upeina ilmestyksinä



Kiitos kaikille viikonloppuun osallistuneille!!




lauantai 19. toukokuuta 2012

Kevään ensimmäinen varsa ja muita kuulumisia

Kevään ensimmäinen varsa syntyi varhain perjantaiaamuna. Hermione Stone eli kotoisammin Herkku ulkoili tänään ensimmäistä kertaa äitinsä kanssa ja vauhtia piisasi jo tässä vaiheessa. Herkun isä on meillä viime vuonna vieraillut Kulltorps Kalle ja emä Rhydspence Serena. Jännittää pitää vielä hetki sillä Herkulle on odotettavissa sisko tai veli lähiviikkojen aikana toisesta kimosta emätammastamme Tiarasta.
Viiru, Zinnia ja Anni käväisivät helatorstaina Turussa alue kisoissa joista tuliaisina Viirulle 100cm suokkiluokassa 3 sija ja Zinnialle 120cm luokassa voitto. Seuraavaksi hevoset suuntaavat Lapinlahdelle ja Ypäjälle kenttäkisoihin.


Koko kesän ajan tunnit pyörivät normaalisti ja luvassa on myös valmennuksia joihin mahdollisuus osallistua tallin hevosilla.

tiistai 15. toukokuuta 2012

Kenttäkisakausi aloitettu ja muuta mukavaa

Niinisalosta saatiin taas runsaasti kokemusta ja yksi rusettikin matkaan. Tästä iloisesta yllätyksestä vastasi Viiru joka nappasi 9 sijan harrasteluokassa. Kohtuulliset suoritukset nähtiin kaikilta hepoilta joten tästä on hyvä jatkaa kohti Ypäjää ja Purolan kisoja.

Tarkkasilmäiset ovat huomanneet että Manta on poissa ja tilalla paljon pienempi Nords Inka. Manta matkasi Jennin ja Annan hyvään hoitoon ja me saimme mustien ponien klaaniin lisäyksen Inkasta. Hänet nähdään jatkossa ponitunneilla ja mietinnässä on myös sopiva sulhanen.

Kesän leirit ovat ihanan täynnä joten huikeita ja opettavaisia viikkoja tulossa.

Anna Kärkkäinen valmentaa 8.6 joten kaikki innokkaat voivat ottaa yhteyttä Kaisaan pikapikaa

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kotikisat takana ja ihana kisakausi edessä

Kotikisat saatiin kunnialla vedettyä läpi ja ei voi kuin olla ylpeä tiimistään. Hienoja tuloksia ratsasti jokainen koulu- ja esteradoilta ja jatkoa ajetellen tiedämme mitä treenata enemmän. Syksyllä kisaillaan tallliporukalla uudestaan ja mahdollisuus on kilpailla tallin ulkopuolella.  Ohessa kuva luokan II palkintojen jaosta jossa Theresa ja Kalle nappasivat luokkavoiton. Hyvinä kakkosina olivat Tiina ja Elvis joka palaa hommiin pitkältä sairauslomalta. Myös Paula, Minna ja Linnea aloittivat kisakauden hyvin suorituksen joten eiköhän me heitä nähdä tulevalla kaudella radoilla ;)

Kenttäkilpailukausi avataan virallisesti Niinisalossa tulevana viikonloppuna. Karavaani starttaa aikaisin lauantaiaamuna ja kotona taidetaan olla nippa nappa ennen pimeää. Mukaan pääsevät Pietari, Vappu, Toni, Viiru, Emppu ja Casper joten aika vilskettä tulee olemaan. Toivotaan että säät suosivat ja kausi saadaan avattua hyvin tuloksin. Apukäsiä on ilmoittautunut jo mukava joukko joten eiköhän me pärjätä vaikka heppoja monta mukana on

Kantavat tammat eivät enään paljon kirmaile vaan lähinnä tyytyvät paistattelemaan päivää auringossa. Dooris, Siiri ja Liisa  "hukkasivat " varsan talven aikana ja Laila jo syksyllä joten tukevasti tiineitä ovat  Tiara ja Serena (b-welsh) ja Pyrimus (sh). Kolmea varsaa on siis vielä lupa odotella. Pidetään peukut pystyssä jotta kaikki menee hyvin ja päästään viettämään useammat kakkujuhlat!

Tiinan heppakerhon viimeinen kerta järjestetään 20.5. Luvassa mukavaa puuhastelua,  mehua ja keksiä. Syksyllä aloitellaan taas koulujen  alettua.

Leiri kesä näyttää mukavalta ja todennäköisesti leireillä päästään hyppäämään myös maastoesteitä. Turvaliivit ovat vaatimuksena osallistua este- ja maastoestetunneille joten tarkistatha asian kuntoon mikäli haluat hypätä jatkossa.

Viikonlopun tunnit tullaan siirtämään viikolle kilpailukauden takia joten la ja su ratsastajat sopikaa uudet ajat Kaisa kanssa pikaisesti