keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Kuvagalleria ja ikäviä uutisia

Tallin kuvaalbumia pääsee nyt selailemaan osoitteessa http://picasaweb.google.com/kivitalli

Vikkelän Varjo laukkaa nyt vihreillä laitumilla. Jo 1v puhjennut paha kesäihottuma pakotti meidät tekemään vaikean ratkaisun koska ei ole elämisen arvoista kärsiä kutinasta jota pystyy vain lievittämään, ei parantamaan kokonaan. "ville" vietti mukavan kesän orilaitumella muiden poikien seurassa. Vaikea päätös tehtiin mutta kesäihottuman yleistyessä suomenhevosilla on tärkeintä ajatella hevosen parasta. Aika harvassa ovat ihmiset jotka tarkoituksella ostavat kyseisestä sairaudesta kärsivän ja sitoutuvat hoitamaan sitä aktiivisesti koko eliniän.

maanantai 22. syyskuuta 2008

Syyshommia

Reipas porukka pisti taas lauantaina ja sunnuntaina tuulemaan. Saldona valkoiset kentän aidat, turvepohja pihattoon, ulkoaitojen uusintaa ja mikä tärkeintä sonnipojat uuteen talvitarhaansa. Aikamoista rodeota oli siis lauantaina kun "möllit" siirrettiin talvea viettämään.

Ruunaukset jatkuivat joten Felix, Obelix ja Tementaari aloittavat talven odotuksen ruunina.

Ponikerho aloitti sunnuntaina. Kiitos reippaille taluttajille ja tietysti myös osallistujille, sää ainakin suosi joten tästä on hyvä jatkaa.

torstai 18. syyskuuta 2008

Ruunauksia ja syyshommia


Talvi lähestyy kovaa vauhtia ja vielä on paljon tehtävää ennen kuin maa jäätyy. Tosiasiassa tekisi välillä töiden jälkeen mieli puuhastella sisällä lämpimässä mutta ei voi mitään, elämä on täynnä valintoja :)

Aitoja on uusittu ja pihatto sai uudet kalusteet joten varsojen kanssa toimiminen helpottuu entisestään. Varsat ja niiden mammat totuttelevat pihattoelämään jossa vieroitus sitten tapahtuu hiljalleen. Emätammojen oppeja seuraillen varsat tottuvat vesiautomaattiin, kytkettynä ruokailuun ja muuhun elämään pihatossa.

Ralli on ruunattu ja vielä tämän operaation kokevat Apilan Obelix ja Felix sekä orilaitumelta kotiutunut Tementaari. Ruunausoperaatioden lisäksi luvassa on kaikkien -08 varsojen tunnistaminen rekisteröintiä varten ja mikrosirutus. Ikäviäkin juttuja on luvassa, Vikkelän Varjolla puhkesi kesälaitumella kesäihottuma joten vaihtoehtoja mietitään.


Ragela palasi takaisin kesälaitumilta. Hevosjoukkomme lisääntyi tällä viikolla kun "Vito" liittyi porukkaan. "V" on todellinen komistus ja herrasmies joka nuoresta iästään (5v) huolimatta on jo pitkälle ratsastettu joten tästä miehestä kuulemme vielä este- ja koulukentillä.



Sunnuntaina starttaa heppakerho innokkaille ponitytöille ja pojille. Kovan kysynnän vuoksi luvassa on ponien hoidon opettelemista ja ratsastuksen alkeita. Kerho kokoontuu sunnuntaisin kello 15.00 ja kestää tunnin. Innokkaat voivat ilmoittautua Kaisalle!

maanantai 15. syyskuuta 2008

Kisatunnelmia

Tallin poniratsastajalupaukset aloittivat kilpauran mallikkaasti Huittissa K&K-tallilla. Karoliina ja Anniina Leponiemi ratsuinaan Vili ja Helinä ratsastivat jännityksestä huolimatta siistit radat. Tästä on hyvä jatkaa.

Tallimme uusi vahvistus suomenhevospuolelle on 145cm korkea tuleva ruunapoika Orru Mein eli tuttavallisemmin Ralli. Ralli on Röllin (Ravelon Meno) täysveli ja melkoisen hauska tapaus.

torstai 11. syyskuuta 2008

Näyttelykuulumisia

Mustialassa käytiin ja tulokset olivat osiltaan hyviä. Tuomari kehui Winnien reipasta orivarsaa Tästä olemme erittäin iloisia sillä Ronnie jää asustamaan tilalle toisen miniorin, Apilan Obelixin kanssa. Ronnien uusi omistaja on Taija & Viivi Seppälä & Terhi Ojakangas

perjantai 5. syyskuuta 2008

Voi syksyn sateita

Syyskuun puolelle on siirrytty ja vettä tulee joka armas päivä. Hevoset ovat siirtyneet lähemmäs tallia jossa osa vielä lomailee laitumella, onneksi laitumilla on suojaisia saarekkeita jossa oleskella kun sade yllättää.

Viimeiset tiineystarkastukset on omalle porukalle suoritettu ja saldo paljon tukevasti tiineitä tammoja, valitettavasti ainoastaan Lanita pitää välivuoden :(

Joukko poneja ja tietysti roppakaupalle iloisia tallilaisia matkaa tulevana viikonloppuna Mustialaan. Kuulumisia kirjaan tänne kunhan ehdin.

Muutama mukava heppa tallilla kaipaa säännöllistä liikuttajaa/hoitajaa joten ota yhteyttä Kaisaan!