sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Tallissa asuu voittaja

Nuori Ann-Niina Kivinitty hevosella Zinnia voitti kansainvälisen Mannerheim kenttäratsastuskilpailun ensimmäisellä yrityksellään. Sastamalalainen Kiviniitty, 22, ja Piia Pantsun MM-ratsu Cynan varsa Zinnia hyppäsivät ratkaisevan maastokokeen vain 0,4 aikavirheellä ja nousivat neljänneltä sijalta kärkeen. Toiseksi jäi ruotsalainen Ludwig Olsson ja Gaga vain 0,1 virhepisteen erolla.

- Lähdin maastoradalle vain hakemaan estevirheetöntä suoritusta, ja rata sujui todella hyvin. En todellakaan odottanut voittavani, viime vuonna nuorten SM-kultaa voittanut Kiviniitty hymyili.

Kahden tähden kansainvälinen kilpailu oli Kiviniitylle ensimmäinen. Maastokokeessa ratsukot hyppäsivät 3 500 metriä pitkällä radalla 22 kiinteää estettä. Runsas yleisö seurasi mielenkiinnolla vauhdikkaita suorituksia radalla, joka vieraili kaksi kertaa myös derbykentällä. - Radan vaikeimmat kohdat olivat ylöshyppy derbykentälle ja kapea este siihen perään sekä sunken road –este, mietti Kiviniitty.

Koulukokeen voittanut Johanna Sokka antoi kilpailijoilleen omalla tavallaan tasoitusta varsinkin estekokeessa. Sokka taisteli perjantaina kaksi osakoetta vatsataudin heikentämänä ja joutui suoritusten välissä turvautumaan nesteytykseen ambulanssissa. Vaikka rataesteillä tuli neljä pudotusta, virheetön maastokoe nosti ratsastajan ja Saturn II:n kolmanneksi.

- Olen erittäin tyytyväinen sijoitukseeni. Rataesteillä hyvä kun pystyin pitämään ohjat käsissä. Viime yönä nukuin varmasti 12 tuntia, ja tänään minulla oli parempi olo. Maastossa pääsin jo nauttimaan. Hevonen oli todella innokas ja hyvän tuntuinen. Hevonen on ollut pitkällä kisatauolla, vuoden 2010 jälkeen olemme kisanneet vain yhden kisan, kaksi vuotta sitten toiseksi Mannerheim kenttäkilpailussa sijoittunut Sokka kertoi.

Mannerheim kenttäratsastuskilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1919. Vuonna 2004 Suomen Marsalkka Mannerheimin Perinnesäätiö käynnisti uudelleen Mannerheimin nimeä kantavan kilpailun. Kilpailu toteutetaan vuosittain Ypäjällä Finnderby-tapahtuman yhteydessä.