maanantai 24. marraskuuta 2008

ja sitten myynnissä olevista poneista jotta maanantain alkaa mukavasti

Voiko mukavammin päivä enää alkaa: tässä ystäväni kooste HT-netin keskusteluista jotka jotenkin sivuavat meidän poneja.....


Eipä nuo Kivitallin tammat mitä täällä näyttelyissä näytetty on, ole kovin kummoisia olleet..Ja eikös siellä molemmat "huippu"oriitkin ole myynnissä, toinen ollut jo vaikka kuinka pitkään.

No mä en osaa sukuja arvioida, mut eikös ne Buswaar-tammat oo niin että kaks on näytetty rotunäyttelyssä Suomessa ja kahta ei ollenkaan. Rotunäyttelyiden arvosteluthan on epävirallisia. Mutta olisko niillä ollut kolmoset. Joka ei välttämättä kerro yhtikäs mitään tamman laadusta yks kolmonen, sehän nyt on nähty tänäkin syksynä esim Mustialassa useammankin huipputamman kohdalla.Hollannissahan ne on kaikki ihan hienosti palkittuja.

O-nesta sen verran että taisivat Hollannista lähetellä senkin perään terveisiä ettei ole kummoista jälkeä jättänyt.. mutta ketä mitäkin arvostaa

Mitä tulee O-nen faktoihin varsoihin liittyen, niin suposta näkee 7 hollannissa syntynyttä varsaa, joista 6 näytetty, 3 saanut geenpremien eli siis jäänyt palkitsematta, kahdella vain varsapalkinto veulenpremie ja 1 (!) joka 0-2v palkittu joka vuosi. Kenen mielestä hyvin, kenen huonosti.. Suomessa syntyneitä näyttäisi olevan vasta 2 kpl. Oma aiempi kommenttini perustui erään tunnetun shetiskasvattajan kommenttiin, eivätkä supon tiedot mielipidettäni muuttaneet. Mutta, kuten sanottu, ketä mistäkin tykkää.


Olen hirvittävän pahoillani että nuo tammat ja varsin nuo HUIPPUORIT ovat netissä myynnissä mutta ei hätää. Onneksi niitä ei ole kenenkään pakko ostaa, niillä on nytkin hyvät olot möllötellä pihatossa olkien päällä joten olkoon siellä.

Lupaan teille kaikille että ensivuonna tulemme koluamaan kaikki näyttelyt ja kissanristiäiset ympäri Suomen ja näyttämään ö-luokan orien kuten Olli ja Joran jälkeläiset ja muut luokattoman huonot ostokseni. Tänä vuonna näyttelyt jäivät vähiin koska panostimme kovasti siskoni Annin viimeiseen juniorivuoteen joka sekin meni päin persettä kun tuloksen vain esim Juniorkultaa kentässä ja kansallisia sijoituksia.

ja btw meiltä tänä vuonna näyttelyissä kävivät Laudia 2palk, Latanja 2 palk
Apilan felix ja obelix, mutta niiden huono menestys eli 3 palk vuodesta toiseen johtuu varmasti meidän tallista. Kasvattimme Bridget Stone taas on saanut kolmosia koska hollantilaiset ystävämme valitsivat niin kovin huonon oriin Elsalle ;) Kun taas Elsan ja Onen lapsi Darcy Stone taas sai armosta kakkosen mustialassa.


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja: