torstai 6. marraskuuta 2008

Onni on omistaa monta omaa ponia :)

Aamupakkaset jatkuvat ja tallien teko on suorastaan ihanaa. Jos jotain saa vielä toivoa niin pieni lumi tekisi poikaa jotta illat olisivat valoisampia puuhastella kaikenlaista. Kengittäjät ovat ahkeroineet hevosia hokkikenkään joten hyvällä mallilla ollaan, mikään ei ole inhottavampaa kuin lauma liukastelevia hevosia. Toivotaan siis ettei vettä enää tänä vuonna sada.

Talviloimiin on hiljalleen siirryttävä mikäli mielii pitää paksuuntuvat turkit edes jotenkin aisoissa. Jostain netin syövereistä löysin joskus tallinpitäjän muistilistan ja koska siellä ei asiaa mainittu niin mainitsen sen tässä ja nyt : mikään loimi ja etenkään sen soljet eivät ole ikuisia vaikka tässä erittäin edullisessa harrastuksessa niin haluaisi ajatella. Kun aamuisin loimittaa melki 30 otusta niin arvostaa tosiaan toimivia solkia ja lukkoja. Kura ja ihan oikeasti myös vanheneminen saavat soljet takertelemaan joka ei ole kiva etenkään aamulla kun pikkukätöset ovat jäykkinä ja muutoinkin jo monta aikaa vievää pikkujuttua on sattunut. Oletko ikinä laskenut loimen solkien määrää: ryntäillä kaksi tai kolme, mahavöitä 2, jalkalenkkejä 2 ja usein myös vielä kaulassa 2. Tämä siis tekee 8-9 solkea/hevonen, yhden mussukan kanssa ei tunnu miltään mutta kun määrä kasvaa niin asian merkitys ainakin minun mielestäni korostuu, tiedän olen hiukan hankala. Myös loimien sateenkestävyys tulee jollain aikavälillä tiensä päähän, usein tuntuu että jopa LAMBI vessapaperi ei ole yhtä imukykyistä kuin kauan kauan aikaa palvellut loimi. Tämän vuoksi arvostan suuresti hevosenomistajia jotka oikeasti pitävät huolta loimista ja niiden lukoista ;)

Päivittelin kuvia galleriaan joten poikkea etusivun kautta tutustumassa etenkin kivitallin alku ja kivitalli nyt albumeihin. Paljon on muuttunut siitä kun syksyllä 2004 Lammin tilalle muutettiin. Vanhassa tallissa on aina vanhan tallin ongelmat mutta hyvin on pärjättyä ja eikös se niin ole että elämä on jatkuvaa korjaamista. Suurimman työn (melkeimpä kokonaan) on tehnyt MEIDÄN ISKÄ joka osaa melkein minkä tahansa puuhan ja homman, onni on siis ponilauman lisäksi omistaa erittäin näppärä ISKÄ. Iskän hermo on välillä vaan hiukan koetuksella kun uusia pyyntöjä satelee korjauksen sekä uusien innovaatioiden muodossa, onneksi kerran vuodessa isäinpäivä auttaa asiaan. Tänä isäinpäivänä meidän ISKÄ saa sen perinteisen paketin (sukat, pitkäpunttiset alushousut jne) lisäksi pyynnön tehdä pihattoon uuden ruokintapöydän, viimeistellä ponipihaton, kehitellä paremman kentänlanan, korjata sitä sun tätä.

Alkuperäisheimoa edustava Kultasiipi on tilalla edelleen ja jatkaa lupaavasti alkanutta raviuraansa siitä mihin se ennen varsomista jäi ;). Myös alusta asti mukana laukanneet Ruutu-Ruusa, Murnela, T.m Adriane yms odottavat innolla syksyä.

Näillä eväillä siis kohti talvea ja lähestyvää joulua!

Ei kommentteja: