perjantai 21. marraskuuta 2008

Tiineitä tammoja ja jäinen kenttä

Reipas eläinlääkärimme Hanna ultrasi torstaina melkein tusinan tammoja. Kaikki shetlanninponitammat olivat tukevasti tiineinä, myös Pyri jatkoi tiineyttää joten odotamme hienoa Humeeti-varsaa. Pirkon tilannetta on vaikea sanoa mutta tuntuu kovasti siltä että voisi olla tiine koska maha on sen muotoinen, myös arabitamma " Anja" on tiinenää. "Olli" ja Artist ovat siis tehnyt hyvää työtä oman tammalaumansa suhteen. Erityisen iloinen olen Latanjasta ja Elsasta mutta myös Reaganista joka tiineenä Skerrystä. Skerryn varsat ovat olleet todella hyviä ja siksi odotan näiltä yhdistelmiltä paljon.
Laitoin ilmoituksen nettiin poneista koska määrää on oikeasti vähennettävä jotta oma kunto kestää. Kyselyitä on tullut jonkin verran mutta tuntuu että enemmän tai vähemmän ihmiset ovat vain uteliaita miksi myydään, mitä varusteita mukaan ja MITÄ ALENNUSTA SAA jne ..... Tämän hetken tammat ovat mielestäni hyvistä hollantilaisista suvuista, osalla jo vahvaa jälkeläisnäyttöä ja meriittejä näyttelyistä. Osa tekee sunnuntaisin tosihommia eli toimii ponikerhossa hoitoponeina ja talutustunneilla. Totuus vain on että niitä on aivan liikaa mutta eivät ne mitään tuhanneneuron tusinaponeja ole!!!!

Ja sitten siihen toiseen aiheeseen eli JÄINEN KENTTÄ. Muistaakseni maanantaista alkaen on ollut pakkasta eli kentän pinta jäässä. Ei tarvitse olla mikään ydinfyysikko käsittääkseen että jäätyhän se pieni ja huono kenttä jos vettä on tullut kuin Esterin takapuolesta melkein kuukauden, jopa kaksi. Eli siis meillä Kivitallilla on ollut jäinen kenttä nyt 5 päivää ja koska maneesia ei ole niin treenihän siitä kärsii. Toiset saavat ihmeen hyvin liikutettua poninsa vaikka olosuhteet ovat hanurista, luovuus vain on rajana treenauksessa. Olen vaan omalta osaltani ollut niin laiska korjattuani aitoja, kerättyäni joukon hokittomia hevosia sisälle, siivottuani tallia joka välillä kuin pyörremyrskyn jäljiltä jne. Tänään lupaan tehdä parannuksen ja rouhia kentän pinnan sekä tilata säkin suolaa. Pian siis pääsee taas kunnolla treenaamaan! (tälläkin hetkellä moni hyvä ratsastaja ratsastaa jäisellä kentällä ja tuloksia syntyy.... mistä johtuu???

Ei kommentteja: