maanantai 26. tammikuuta 2009

Katse kohti Hollantia

Viime vuonna tuli koettua Hollannin oripäivät ensimmäistä kertaa ja vaikka marraskuussa päätin ja vannotin etten lähde niin nyt on sitten lennot, majoitukset ja liput varattu. Siellä on kyllä todellista urheilujuhlantuntua ja meitä oli tosi mukava porukka matkassa. Pieni irtiotto tekee näistä ympyröistä välillä tosi hyvää joten nyt siis lasken päiviä ;) . Innolla odotan myös kotimaisia oripäiviä joilla esiintyy myös vähän niin kuin "oman kylän" väkeä kun Marika Pöyrin kasvattama nuori lupaus esittäytyy orilautakunnalle.

Lunta tulee lisää joka päivä ja treenaaminen on mukavaa, illatkin ovat melko valoisia joten kyllä nyt kelpaa. Mustuaisten jengi (lue shetlanninponien lauma) on kokenut ahaa-elämyksen ja treenaa lumessa omaan tahtiinsa reippaasti laukkaillen, toivottavasti saan kyseisestä hurjastelusta tallennettu tänne näytettäväksi kuvia ja videonpätkän.

Taitava isä pelasti taas kerran tilanteen kun talli pursuaa hevosista ja uusiakin olisi tulossa. Ensin tuumattiin siirtotallin hankkimista mutta koska tilaa vielä majapaikasta löytyi niin päätettiin sijoittaa karsinat sisätiloihin. Lisäkarsinat isä sitten taitavana kokosi paikalleen, kyllä nyt kelpaa asukkien uusissa Pegasuksen karsinoissa.
Tästä päästäänkin sitten seuraavaan tärkeään asiaan joka usein unohtuu , nimittäin TUKIJOUKOT. Meillä hevostallin, maatilan, omakotitalon, hullunmyllyn omistavilla pitää olla joko pohjaton pankkitili tai hyvät ja etenkin ahkerat tukijoukot (mieluiten molemmat ;) ). En uskoisi pärjääväni yksinäni tämän lauman parissa saatika sitten pitämään nurkat edes jossain kunnossa. Omat vanhemmat, pikkuveli ja Anni muodostavat sellaisen tiimin että oksat pois, porukalla puuhastelua on mukavaa vaikka työpäivätkin vietetään yhdessä. Aina löytyy remontoitavaa ja uudistuksia jotka vain meidän isä osaa (henkilökohtainen mielipiteeni), isä on myös yksinoikeudella teiden ja pihojen lanaaja ja auraaja. Äiti taas toimii armoitettuna tallimestarina joka uskomatonta kyllä on vuosien aikana jopa oppinut joistan hevosista tykkäämään ja uskaltaa jopa taluttaa niitä. Kallen Kuljetus taas hoitaa heinät ja kuivikkeet paikalle ja toimii tietysti armoitettuna konemestarina. Nämä kaikki palvelut voisi tietysti ostaa mutta jokainen yhdenkin hevosen omistava tietää että on tuhat keinoa käyttää rahat muuhunkin.
Oman kiitoksensa ansaitsee myös muu "tiimi" jonka avulla hevoset pysyvät kengässä ja kunnossa!

Myös kotisivuja on päivitelty hiljakseen ja asukit osioon on lisätty meillä asuneet hevoset ja ponit. Näistä jokainen hevonen ja omistaja on opettanut minulle paljon ja vaikka nettikirjoittelusta tekemieni päätelmien perusteella osalla on ollut meillä tosi huono olla niin uskon että muutama hyväkin hetki on matkan varrelle mahtunut. Olen vakaasti pysynyt poissa Ht-netistä vaikka siellä asiaakin varmasti kirjoitetaan. Jatkossa en enää edes halua kuulla mitä siellä kirjoitetaan, keskitän kaiken ajatuksen ja ajan omien hevosteni hoitoon ja treenaamisen ;) .

Olli (O-ne v.d. Heuvelshof) matkaa tänään "sijaiskotiin" kesäkauden morsiammia varten. Tarkempaa tietoa ilmoitetaan myöhemmin.

Lunnalyckans Artist jatkaa suureksi iloksemme myös kauden 2009 kanssamme. Orita tullaan näkemään myös kilpailuissa kevään aikana. Olet sydämellisesti tervetullut tutustumaan Artistiin myös kotioloissa ennen astutuskautta!


Reipasta treeniviikkoa kaikille!

Ei kommentteja: